macd

گروه آموزشی تحلیلی گلدن تریدرز

 

آشنایی با اندیکاتور MACD

macd

MACD (مک دی) مخفف Moving Average Convergence Divergence است. همان‌گونه که از نام آن برداشت می‌شود، اندیکاتور MACD «واگرایی» و «همگرایی» میانگین متحرک قیمت را نشان می‌دهد. در این مقاله از سلسله مقالات آموزش رایگان تکنیکال به بررسی این اندیکاتور و نحوه استفاده از آن می‌پردازیم.  

 

انواع MACD

دسته‌بندی‌های مختلفی برای اندیکاتور MACD وجود دارد. یکی از این دسته‌بندی‌ها که معمولا توجه بیشتری به آن می‌شود، تقسیم این اندیکاتور به دو دسته «کلاسیک» و «جدید» است.

 

macd

 

اندیکاتور MACD کلاسیک:

MACD کلاسیک، از دو منحنی و یک نمودار میله‌ای تشکیل شده است. منحنی قرمز نشان‌دهنده «سیگنال» و منحنی آبی نشان‌دهنده «MACD‌» است. همچنین «اختلاف این دو منحنی» در هر نقطه، توسط نمودار میله‌ای نمایش داده می‌شود.

 

اندیکاتور MACD جدید:

در نگاه اول به نظر می‌رسد که MACD جدید، منحنی «MACD‌» را ندارد، اما چنین نیست. در واقع در این نمودار منحنی «MACD‌» را  به شکل میله‌ای نمایش داده می‌شود.

بنابر توضیحات بیان شده می‌توان چنین نتیجه‌ای گرفت:

MACD کلاسیک علاوه بر منحنی «سیگنال» و منحنی «MACD‌»، اختلاف آن دو را نیز نمایش می‌دهد در حالی که در MACD‌ جدید تنها دو منحنی قابل رویت بوده و اختلاف آن‌ها نمایش داده نمی‌شود.

 

نحوه محاسبه خط MACD و خط سیگنال

برای محاسبه منحنی MACD و منحنی سیگنال‌، به محاسبه میانگین نمایی متحرک سهم نیاز داریم.

معمولا خط سیگنال را “منحنی نمایی متحرک ۹ روزه” و خط MACD‌ را “تفاضل میانگین نمایی متحرک ۲۶ روزه و ۱۲ روزه” در نظر می‌گیریم:

MACD = EMA [Price ,26] -EMA [Price ,12]

Signal = EMA [Price ,9]

 

EMA چیست؟

EMA مخفف عبارت Exponential Moving Average به معنای «میانگین متحرک نمایی» است. برای محاسبه «میانگین متحرک نمایی» از روابط زیر استفاده می‌شود:

EMA (t) = Price (t) × k      +    EMA (y) × (1-k)

(امروز)        t  =  today

(روز قبل)         y  =  yesterday

k = 2 / (N+1)

تعداد روزی که توسط شما مشخص می‌گردد = N

همانطور که در بخش قبل بیان شد، در محاسبات منحنی MACD معمولا از N = 26 و N = 12 استفاده می‌شود. همچنین در محاسبات منحنی سیگنال معمولا  N = 9 در محاسبات به کار می‌رود.

 

چگونه از اندیکاتور MACD استفاده کنیم؟

برای استفاده از اندیکاتور MACD، باید قسمت‌هایی که منحنی MACD‌ و منحنی سیگنال با یکدیگر تقاطع داشته‌اند را مشخص کنیم.

پس از مشخص کردن هر یک از برخورد‌ها، قسمت‌هایی که منحنی MACD‌ در قسمت بالای منحنی سیگنال قرار دارد، به عنوان روند صعودی در سهم و قسمت‌هایی که منحنی MACD‌ در قسمت پایین منحنی سیگنال قرار دارد، به معنی وضعیت نزولی برای سهم در نظر گرفته می‌شود.

 

macd

 

همچنین شما می‌توانید از هیستوگرام موجود نیز استفاده کنید. این هیستوگرام، اختلاف میان نمودار MACD و منحنی سیگنال را نشان می‌دهد. باید دقت داشت هر چه ارتفاع میله‌های نمودار هیستوگرام، بیشتر باشد به معنای وضعیت مناسب و صعودی بودن سهم است و در شرایط منفی بودن برعکس آن صادق است.

 

نکته‌ای که بهتر است بدانید

در تحلیل تکنیکال، ابزار‌ها و الگوها همگی به ما کمک می‌کنند تا تحلیل بهتری از شرایط قیمت و آینده آن را داشته باشیم. اما باید دقت کنیم که آن‌ها هیچ وقت موضوعی قطعی را به ما نشان نمی‌دهند. در مورد MACD نیز این موضوع صدق می‌کند. در واقع این ابزار معمولا به تنهایی برای خرید و فروش کاربرد ندارد؛ بلکه فقط می‌تواند تاییدی باشد برای سایر فاکتورهای تکنیکال در یک نمودار.

 

 

 

۵
از ۵
۱ مشارکت کننده
Share

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید